ေရစိမ္ထားတ႔ဲပဲလိပ္၊အသားတုနဲ႔ပန္းေျခာက္ |
မႈိေျခာက္ |
ျပုတ္ၿပီးႏႊင္ထားတဲ႔ၾကက္သား |
ၾကက္ဥျပုတ္ပါးပါးလႇီး |
အိုးထဲကၾကာဇံခ်က္ |
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ |
ငါးဖယ္ေၾကာ္ |
ၾကက္သြန္ျဖူဆီခ်က္ |
စားလို႔ရပါၿပီ |
ဒီေန႕ပိတ္ရက္ဆိုေတာ႕ထမင္းမစားခ်င္တာနဲ႕ၾကာဇံခ်က္ ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ပထမဦးဆံုး
မႈိေျခာက္၊ပန္းေျခာက္၊ပဲလိပ္နဲ႔အသားတုေတြကိုေရေဆးၿပီးေရစိမ္ထားပါတယ္။ၾကက္ဥ၁၀လံုး
ကိုျပုတ္ၿပီးပါးပါးလွီးထားပါတယ္။ၾကက္ေပါင္သား၆တံုးကိုျပုတ္ၿပီးအသားႏႊင္ထား၊အရိုးေတြနဲ႕
ေတာင္ပံ၊လည္ေခ်ာင္း၊ေျခေထာက္ေတြကိုေရမ်ားမ်ားနဲ႕ျပန္ျပုတ္ထားပါတယ္။ၾကက္သြန္နီ၅ဥ
၆ဥေလာက္အခြံခြါၿပီေလးစိတ္ထိုး၊ၾကက္သြန္ျဖူ၁၅မႊာကိုအခြံခြါပါးပါးလွီးထားပါတယ္။ၾကာဇံ
ေတြကိုလည္းေရစိမ္ၿပီး၂လက္မေလာက္စီျဖတ္ထားပါတယ္။
အားလံုးအဆင္သင္႕ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ မီးဖိုေပၚဆီအိုးတင္လွီးထားတဲ႕ၾကက္သြန္ျဖူေတြကိုဆီသတ္
ပါတယ္။ၾကက္သြန္ေတြၾကြပ္လာရင္တဝက္ကိုပန္းကန္တလံုးနဲ႔ဆယ္ထားပါတယ္။ၾကာဇံခ်က္
ထဲထည္႕စားရေအာင္ပါ။က်န္တဝက္ထဲကိုအေရာင္တင္မႈန္႕ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္းေလာက္ထည္႕
ၿပီးႏႊင္ထာတဲ႔ၾကက္သား၊မႈိေျခာက္၊ပန္းေျခာက္၊ပဲလိပ္နဲ႔အသားတု၊ၾကာဇံ၊ၾကက္သြန္နီေတြကို
ထည္႕ေမႊၿပီးခဏေနရင္ၾကက္ရိုးျပဳတ္ေရေတြထည္႕ပါတယ္။အေပါ႕အငံအတြက္ငံျပာရည္ကို
အဓိကထားပါတယ္။ဆားကိုသိပ္မသံုးပါဘူး။ဟင္းရည္ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ပါးပါးလွီးထားတဲ႕
ၾကက္ဥျပုတ္ေတြကိုထည္႕ပါ၊ဟင္းရည္က်ေအာင္မီးေအးေအးနဲ႕၁၀မိနစ္ေလာက္ထားလိုက္
ၿပီးရင္စားလို႔ရပါၿပီေနာ္။
ၾကာဇံခ်က္ထဲကိုငါးဖယ္ေၾကာ္ညွပ္ထည္႕၊နံနံပင္မရွိတာနဲ႕ၾကက္သြန္ၿမိတ္ပါးပါးလွီးထည္႕
သံပုရာရည္၊ျငုပ္သီးမႈန္႕၊ၾကက္သြန္ျဖူဆီခ်က္ထည္႕ၿပီး ေမာေမာနဲ႕ေငြစႏၵာေတာ႕၂ပြဲစား
ၿပီးေနသာထိုင္သာရွိသြားပါတယ္။
ကဲ ၾကာဇံခ်က္စားခ်င္ရင္ေတာ႕ ဒီကိုၾကြၿပီးစိတ္ႀကိုက္သာသံုးေဆာင္သြားၾကပါေနာ္။
ဒီတခါေတာ႔ပံုေတြသိပ္မဝါးဘူးထင္တာပဲ။
သိပ္ၾကိဳက္တာဘဲ
ReplyDeleteဒီတိုင္းဆို ၅ပန္းကန္ေလာက္ေတာ႕ အသာေလးဘဲ
စားခ်င္စရာေကာင္းလိုက္တာ
အဆာပလာလဲ စံုလို႔
အိုးၾကီးၾကည္႕ျပီး သြားေရက်တယ္
ၾကာဇံခ်က္ေလးကစားခ်င္စရာေကာင္းလိုက္တာ... အေရာင္ေလးလဲလွ စားလို႔လဲေကာင္းမဲ႔ပံု... :)
ReplyDeleteအိုးကိုၾကည့္ၿပီး တကယ္စားခ်င္သြားပါတယ္။
ReplyDeleteအဆာေတြကစံုေနတာပဲ။
လာမစားႏိုင္ရင္ လာပို႔ေပးလားဟင္ း)
ReplyDeleteစားခ်င္ေနတာ တကိုယ္လံုးေသျပီ
တပိုင္းေသတာ မဟုတ္ဖူး
Baby taster
ၾကက္ဆံခ်က္က တစ္အိုးလံုး အျပည့္ပဲ.. စားခ်င္တယ္.. စားသြားျပီ.. :)
ReplyDeleteေခ်ာ၊rose of sharon၊ မရွင္ေလးနဲ႕ေဘဘီ
ReplyDeleteစိတ္ႀကုိက္စားသြားလို႕ေရးထားတယ္ေလ။
sunny ေရမေတြ႕တာၾကာၿပီေနာ္၊စားသြားပါ။
အရမ္းးးးးးးးးးးးးးးၾကိဳက္တယ္ း)
ReplyDeleteႏွင္းေဟမာ
ဒီမွာအဲဒီလိုုတယ္ထားရင္ ၾကာဇံေတြက ႏူးသြားလိုု ့ၾကာၾကာမတယ္ထားရဲဘူး။
ReplyDeleteၾကာဇံဟင္းၾကိဳက္ပါသည္။
အိုုင္အိုုရာ
စားခ်င္စရာေလး....မမကဟင္းခ်က္ေကာင္းတဲ႕သူပဲ။
ReplyDeleteလွလဲလွ စားလဲစားခ်င္စဖြယေလး။။။
ေက်းဇူးမမေရ..
က်ေနာ့္အေမ ၾကာဇံခ်က္ ခ်က္ရင္ အရမ္းေကာင္းတာ။
ReplyDeleteေက်ာင္းက သူငယ္ခ်င္းေတြဆို အျမဲတမ္း လာေျမွာက္ျပီး ခ်က္ေကၽြးခိုင္းေနၾကေပါ႔။ အခု ဒီမွာ ၾကည့္ျပီး ေသာက္ခ်င္သြားျပီဗ်ာ။
၀ါး....အိုးၾကီးက အႀကီးႀကီးပါလား
ReplyDeleteတကယ္စားခ်င္လာၿပီ
တို႔ခ်က္ရင္ေတာ႔ အဆာပလာမစံုတာမ်ားတယ္
စူးႏြယ္ေလး
မိုးေအးေအးမွာ ၾကာဇံခ်က္ပူပူေလးသာ စားလိုက္ရရင္ သိပ္ေကာင္းပဲ :)
ReplyDeleteၾကာဇံဟင္းမခ်က္တာတာနဲ႔အေတာ္ပဲ..။
ReplyDeleteၾကိဳက္တယ္..။
မခ်က္တတ္တာမို႔ သူမ်ားခ်က္ျပီးသားပဲလိုက္စားေနရတာ။