Friday, March 11, 2011

ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္၊ဆိတ္သားေၾကာ္နဲ႔ပုဇြန္အစပ္ခ်က္

ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္


ေဈးမွာခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြအရမ္းေပါေနတာနဲ႕၁၀ေပါင္ေတာင္ဝယ္လာပါတယ္။အကုန္လံုးကိုေရ
နဲနဲနဲ႕ျပုတ္လိုက္ပါတယ္။ေရဆူလာၿပီး၅မိနစ္ေလာက္ေနေတာ႕မီးပိတ္ၿပီးအေအးခံထားလိုက္ပါ
တယ္။ ေအးေတာ႕မွအခြံေတြခြါၿပီးပလပ္စတစ္အိတ္ေတြနဲ၄လံုးကိုတစ္အိတ္စီထည္႕ၿပီးေရခဲ
ေသတၱာထဲမွာခဲထားရင္ အၾကာႀကီးထားခံပါတယ္။ ရွားတဲ႕အခ်ိန္မွာသံုးလို႔ရတာေပါ႕ေနာ္။တခ်ိဳ႕ကိုေတာ႔ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္ခ်က္ထားပါတယ္။
ခုနခြါထားတဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီး၁၀လံုးေလာက္ကိုေခ်ျပီးအိုးထဲထည္႕၊ၾကက္သြန္အနီတလံုးနဲ႕အျဖူ
၅မႊာကိုစက္နဲ႕ႀကိတ္ၿပီးထည္႕၊ဆီဟင္းခတ္ဇြန္းနဲ႕၄ဇြန္း၊ဆႏြင္းနဲနဲ၊အေရာင္မႈန္႕ထမင္းစားဇြန္း
တဇြန္း၊ဆားနဲနဲထည္႕အဖံုးအုပ္ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႕ခ်က္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကထြက္တဲအရည္ခမ္းၿပီးဆီျပန္ခါနီးၿပီဆိုရင္ပုဇြန္ေျခာက္လက္တစ္ဆုပ္ေလာက္
ကိုေရေဆးၿပီးထည္႕ပါတယ္။ငပိစိမ္းစားထမင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းကိုေရေႏြးေလးနဲ႕ေဖ်ာ္ၿပီးထည္႕
ပါတယ္။ဆီျပန္လာၿပီးနံနံပင္႔႔႔႔နဲ႔ျငုပ္သီးစိမ္းေလးထည္႕ေမႊလိုက္ရင္ေတာ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္ရပါၿပီ။ က်မမွာနံနံပင္နဲ႕ျငုပ္သီးစိမ္းရွိမေနလို႕မထည္႕လိုက္ရပါဘူး။

ဆိတ္သားေၾကာ္


ဆိတ္သားေၾကာ္အတြက္အရိုးနဲ႕အရြတ္ေတြဖယ္ထားၿပီးတဲ႕ဆိတ္သားကိုလက္မေလာက္အတုံး
ရွည္ရွည္ေလးေတြလွီးၿပီးညွီနံ႕ေပ်ာက္ေအာင္သံပုရာရည္နဲ႕နယ္ၿပီးေဆးပါတယ္။ၿပီးရင္ႀကိတ္ထား
တဲ႕ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖူကိုအရည္ညွစ္ထည္႕ပါတယ္။အဖတ္ေတြမထည္႕ပါဘူး။သံပုရာသီးတလံုး
ေလာက္လည္းညွစ္ထည္႕လိုက္ပါေသးတယ္။ဆား၊ဆႏြင္း၊အခ်ိဳမႈန္႔သင္႔ရံုထည္႕ေသခ်ာနယ္ၿပီး
လက္ေဆးေရေလးနဲနဲထည္႕ၿပီးေရခမ္းေအာင္ျပဳပ္ပါတယ္။ေရခမ္းသြားရင္ဆီပူပူထဲဆယ္ထည္႕
ၿပီးနီေရာင္လာေအာင္ေၾကာ္ပါ၊အဲဒါဆိုဆိတ္သားေၾကာ္ရပါၿပီ။သံပုရာသီးပါတဲ႕အတြက္တမ်ိဳးစား
ေကာင္းပါတယ္။

ပုဇြန္အစပ္ခ်က္


ပုဇြန္အစပ္ခ်က္တာကလြယ္ပါတယ္။ပုဇြန္ေတြကိုေရေဆးအခြံခြါၿပီးဆားဆႏြင္းနဲ႕နယ္ထားပါ။အႏွစ္
မ်ားမ်ားစားခ်င္လို႕ၾကက္သြန္နီ၅ဥေလာက္ကိုပါးပါးလွီးထည္႕ပါတယ္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးတလံုးပါးပါးလွီး၊
ျငုပ္သီးအေျခာက္၇ေတာင္႕နဲ႕ၾကက္သြန္ျဖူ၅တက္ေလာက္ကုိစက္နဲ႕ႀကိတ၊္ဆီဟင္းခတ္ဇြန္း၃ဇြန္း
ဆား၊ဆႏြင္းဒယ္အိုးထဲအားလံုးေရာထည္႕အႏွစ္ေတြက်က္ၿပီးဆီျပန္လာၿပီဆိုရင္ခုနနယ္ထားတဲ႕
ပုဇြန္ကိုထည္႕ေမႊလိုက္ပါတယ္။ပုဇြန္ကထြက္တဲ႕ေရကုန္ရင္ပင္စိမ္းရြက္ေလးအုပ္ၿပီး၊ပုဇြန္အစပ္
ခ်က္ေလးရပါၿပီ။ဟင္းရည္ေသာက္ေတာ႔မပါေတာ႕ဘူးေနာ္။ 
ကဲ.... အားလံုးပဲထမင္းစားၿမိန္ၾကပါေစရွင္။
 

9 comments:

  1. ဟင္းေတြေကာင္းတယ္
    အားလံုးအႀကိဳက္ေတြခ်ည္းပဲ

    စူးႏြယ္ေလး

    ReplyDelete
  2. ပုံေလးေတြ ၀ါးေနလို႕ ေသခ်ာ ငမ္းလို႕ မရဘူး ျဖစ္ေနတယ္ ခစ္ ခစ္ း) ပုဇြန္ဆို ဘယ္လို ခ်က္ခ်က္ ႀကိဳက္တယ္။ ဆိတ္သားေႀကာ္လည္း စားသြားတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငပိခ်က္လည္း ႀကိဳက္တယ္။

    http://redroseofburma.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. ေငြစႏၵာMarch 11, 2011 at 8:59 PM

    မစူးႏြယ္ေလးနဲ႕ရို႕စ္ေရလာလည္သြားတာေက်းဇူးေနာ္။
    ဓါတ္ပံုေတြဝါးေနတာေတာ႕သည္းခံေပးၾကပါ။ေငြစႏၵာ
    ကဓါတ္ပံုရုိက္တဲ႕ေနရာမွာရာဇဝင္နဲ႕ေတာ္တာ၊အဲဒီအ
    ေၾကာင္းေနာက္မွေရးပါအံုးမယ္။

    ReplyDelete
  4. ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ကို ငပိထည့္ျပီး မခ်က္တတ္ဘူးျဖစ္ေနတယ္။
    အခုလို ေသခ်ာရွင္းျပေပးတာ ေက်းဇူးပါ..။
    ဆိတ္သားတခါမွ မခ်က္ဖူးဘူး..။(ညွီလို႔ေနမယ္)
    အမဲသားေတာ့ ၾကိဳက္တယ္။
    ပုဇြန္ဟင္းလဲ မျငင္းေတာ့ပါဘူး။
    ဟိ..

    ReplyDelete
  5. ေက်ာက္ငပိခ်က္March 11, 2011 at 11:29 PM

    ခရမ္းခ်ဉ္သီးငပိခ်က္ကို စိမ္းစားငပိနဲ႔ မခ်က္ခ်င္ဘူး..
    ငပိေကာင္(ငါးျမင္းငပိတစ္တို႔၊ ငဘတ္ငပိတစ္) တို႔နဲ႔ခ်က္ၾကည့္ခ်င္တယ္၊
    ဒီလိုပဲခ်က္ရတာလား၊ သူတို႔က စားခ်င္ေအာင္ခ်က္ျပၾကပါရဲ့ ကိုယ့္ဖာသာခ်က္ရင္ တလြဲခ်ည့္ျဖစ္ေနတာက ခက္တယ္...ေနာက္ေတာ့ ေၾကျငာထားအုန္းမွ..ဘေလာ့မွာ ဟင္းတခြက္ခ်က္ရင္ ကိုၾကီးေက်ာက္ဆီ လဲ တခြက္ပို႔ပါလို႔...

    ReplyDelete
  6. စားခ်င္တယ္ စားခ်င္တယ္ဗ်ိဳ႕...
    ဟြန္႕...မစားရတာၾကာလို႕
    အိမ္ေတာင္အေၿပးၿပန္ခ်င္လာၿပီ မမေရ..။
    ေကာင္းေသာေန႕ေလးၿဖစ္ပါေစမမ။

    ReplyDelete
  7. ေပါက္၊ဘေက်ာက္နဲ႕Angelhlaing အိမ္ခ်င္းနီးရင္ေက်ြးခ်င္ပါရဲ႕ကြယ္၊တကယ္ေျပာတာ။

    ReplyDelete
  8. ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္)March 13, 2011 at 1:39 AM

    ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္ေရာ ပုဇြန္ခ်က္ေ၇ာ ၾကိဳက္တယ္
    ဆိတ္သားေတာ႔ စားခဲတယ္
    မခ်က္တတ္လို႔
    ဟင္းေတြက ထမင္းျမိန္မဲ႔ ဟင္းေတြခ်ည္းဘဲ
    စားခ်င္တယ္

    ReplyDelete
  9. ဆိတ္သား၀ယ္လုိ႔ မရတာနဲ႔ မစားျဖစ္တာ ၾကာျပီ.. ဒီက ဆိတ္သားေၾကာ္ပဲ စားသြားေတာ့မယ္..

    ReplyDelete