Friday, December 31, 2010

ႏွစ္သစ္အႀကို

၂၀၁၁ ဇႏၷဝါရီလ ၄ ရက္ေန႕မွာ ဘုန္းႀကီဆြမ္းကပ္ဖို႕ရွိတာနဲ႕ဒီေန႕လိုအပ္တာေလး
ေတြထြက္ဝယ္ပါတယ္။ဘုန္းႀကီးက တစ္ပါးတည္းဆိုေပမဲ႕၊ညဘက္မွာတရားပြဲရွိတာ
ေၾကာင္႕တရားနာပရိတ္သတ္ေတြကိုေက်ြးဖို႕အတြက္ပါဝယ္ရပါတယ္။အိမ္ျပန္ေရာက္
ေတာ႕၁၁ နာရီေက်ာ္ေနပါၿပီ။အဲဒါနဲ႕ပဲဒီေန႕ေန႕လည္စာကိုျမန္ျမန္က်က္လြယ္တဲ႕ပုဇြန္
ပဲခ်က္လိုက္ပါတယ္။ပုဇြန္ကိုငါးဖယ္နဲ႕ေရာခ်က္ပါတယ္၊ဘာလို႕လည္းဆိုေတာ႕

တစ္အိုးစီခ်က္ရင္ၾကာလို႕ပါ။ပုဇြန္ကိုေရေဆးအခြံႏႊာၿပီးဆား၊နႏြင္း၊ငံျပာရည္နဲနဲထည္႕
ၿပီးနယ္ထားလိုက္ပါတယ္။ၾကက္သြန္နီ ၃ ဥ၊အျဖူ ၅ တက္ေလာက္အခြံႏႊာၿပီး ႀကိတ္ထားပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၅ လံုးေလာက္ကိုေရနဲနဲထည္႕ၿပီးျပဳတ္ထား၊ေရဆူရင္ အခြံ ႏႊာၿပီးႀကိတ္ပါ
တယ္၊သမီးေလးကခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုအခြံပါရင္ မစားပါဘူး။ငါးဖယ္ဆုပ္အတြက္ ဂ်င္းလက္ 
ႏွစ္ဆစ္ေလာက္နဲ႕ၾကက္သြန္ျဖူ ၅ တက္ေလာက္က္ိုအရင္ႀကိတ္ပါတယ္၊ၿပီးရင္ငါးအသား၊
ဆား၊နႏြင္း၊ငံျပာရည္၊ေကာ္မႈံ႕နဲနဲထည္႕ၿပီးထပ္ႀကိတ္ပါတယ္။စီးၿပီးသမသြားရင္ လက္ကို
ေရဆြတ္အျပားေလးေတြလုပ္ၿပီးဆီပူပူမွာထည္႕ေၾကာ္ပါ။က်က္ရင္ဆယ္ထားၿပီး၊ခုနက
ႀကိတ္္ထားတဲ႕ၾကက္သြန္ေတြကိုနႏြင္းနဲနဲထည္႕ၿပီးဆီသတ္ပါ ၾကက္သြန္က်က္ရင္ ျငဳတ္သီး
အေရာင္မႈန္႕ထည္႕ၿပီးခဏေနရင္ ႀကိတ္ထားတဲ႕ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည္႕ေမႊပါတယ္၊ခရမ္း
ခ်ဥ္သီးအႏွစ္က်က္ရင္ နယ္ထားတဲ႔ပုဇြန္ေရာ ေၾကာ္ထားတဲ႔ငါးဖယ္ေရာထည္႔ေမႊ၊ဆားအ
ေပ႔ါအငံျမည္းၿပီးနံနံပင္ေလးအုပ္လိုက္ရင္ပုဇြန္ငါးဖယ္ဟင္းေလးရပါၿပီ။
သမီးေလးအတြက္အာလူးေၾကာ္ပါတယ္။အာလူးကိုအခြံႏႊာလွီး ဆားနဲနဲထည္႕နယ္ၿပီး
ဆီပူပူမွာထည္႕ေၾကာ္လိုက္တာပါပဲ။သူကအသီးအႏွံထဲမွာ ခ်ဥ္ေပါင္၊ကန္ဇြန္းနဲ႕အာ
လူးပဲစားပါတယ္။ေနာက္ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ပါတယ္။ငါးပိရည္ကဟိုးရက္ကတည္းကႀကိုၿပီး

ခဲထားတာ၊မိုက္ကရိုေဝ႕ဖ္နဲ႕ေႏႊး၊ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ျငဳပ္သီးကိုေမႊးေအာင္ေလွာ္၊ပုဇြန္ေျခာက္္
နဲ႕ေရာႀကိတ္ၿပီးထည္႕ေမႊလိုက္ရင္ငါးပိရည္ရပါၿပီ။တို႕စရာကေတာ႕ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူ
ထဲကိုသၾကားနဲနဲထည္႕ၿပီး၊အသီးအႏွံေတြထည္႕ခဏေနရင္ေရခဲေရထဲဆယ္ထည္႕လိုက္၊
အဲဒါဆိုအေရာင္မပ်က္ေတာ႕ဘူး။စားလို႕လည္းေကာင္းတယ္။တို႕စရာကေတာ႕ပဲသီး၊
ပန္းပြင္႔၊မုန္လာဥျဖူနဲ႕နံနံပင္ပါ။ကဲ စားလို႕ရပါၿပီရွင္။

ပုဇြန္နဲ႕ငါးဖယ္ဟင္း
ဒါကဗူးနဲ႔ထည့္ထားတာပါ
အာလူးေၾကာ္
ငါးပိရည္
တို႕စရာ
ဖရဲသီး
စပ်စ္သီး
 မနက္ျဖန္ဆိုရင္ႏွစ္ေဟာင္းကုန္လို႕ႏွစ္သစ္ကိုေရာက္ပါေတာ႕မယ္။မိတ္ေဆြေတြအားလံုး
ေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ႕ဖြယ္ေကာင္းတဲ႕မဂၤလာႏွစ္သစ္ (၂၀၁၁)  ျဖစ္ၾကပါေစရွင္။ဒီေန႕ ၂၀၁၀ ရဲ႕ေနာက္ဆံုးေန႕ေလးမွာ ႏွစ္ေဟာင္းကိုႏႈတ္ဆက္ၿပီး ႏွစ္သစ္ကိုၾကိဳဆိုဖို႕ ပံုစံမ်ိဳးစံုနဲ႕ျပင္ 
ဆင္ေနၾကပါတယ္။တခ်ိဳ႕ႏိုင္ငံေတြမွာႏွစ္သစ္ ျဖစ္ေနေပမဲ႕၊တခ်ိဳ႕ႏိုင္ငံေတြမွာ ႏွစ္ေဟာင္း
မကုန္ေသးပါဘူး။
ကမ႓ာေပၚမွာပထမဦးဆံုးႏွစ္သစ္ (၂၀၁၁) ကိုကူးတဲ႕ႏိုင္ငံက KIRIBATI ျဖစ္ၿပီးေတာ႕၊
ေနာက္ဆံုးမွႏွစ္သစ္ (၂၀၁၁) ကူးတဲ႕ႏိုင္ငံကေတာ႕AMERICAN SAMOA  ျဖစ္ပါတယ္။

က်မတို႕ေနတဲ႕ၿမို႕မွာလည္းျမန္မာမိသားစုေတြစုၿပီး ႏွစ္သစ္ကိုၾကိဳဆိုဖို႕ျပင္ဆင္ေန
ၾကပါတယ္။က်မတို႕ကိုဖိတ္ထားေပမဲ႕သမီးေလးကလည္းမသြားခ်င္၊ညဘက္လည္း
ကားမေမာင္းခ်င္တာနဲ႕မသြားျဖစ္ေတာ႕ပါဘူး။

ကမ႓ာေပၚမွာရွိေနၾက ျဖစ္ေနၾကတဲ႕ပုဂၢိုလ္သတၱဝါေတြအားလံုးေဘးရန္ေၾကာင္႕ၾက
ဆင္းရဲကင္းၿပီး ေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ႕တဲ႕ႏွစ္သစ္မဂၤလာျဖစ္ၾကပါေစရွင္။

7 comments:

  1. ငါးဖယ္ ဆုပ္နဲ႔ပုဇြန္ဟင္းက စားခ်င္စရာေလး
    တကယ္ကို ၾကိဳက္တဲ႕ဟင္းမို႕ေလ.. အရြက္စိမ္းေလးေတြနဲ႕ဆိုေတာ႔ ပိုလို႕ စားေကာင္းမဲ႕ပံု
    ငပိရည္နဲ႕တို႕စရာလဲ ထမင္းျမိန္မဲ႕ဟင္းပါဘဲေနာ္
    ဟင္းေကာင္းေတြစားျပီးဆုေတာင္းေပးပါတယ္..
    ႏွစ္သစ္မွာ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ
    ဆႏၵအားလံုးျပည္႔၀ပါေစေနာ္..

    ReplyDelete
  2. ပုစြန္နဲ႔ ငါးဖယ္ဟင္းေလး တကယ္ စားခ်င္တယ္.. ငါးပိရည္တို႔စရာလည္း ၾကိဳက္တယ္..
    ႏွစ္သစ္မွာ ရႊင္လန္းခ်မ္းေျမ့ပါေစလို႔ ဆုေတာင္းေပးပါတယ္..

    ReplyDelete
  3. အစ္မေငြစႏၵာ... ပုဇြန္နဲ႕ ငါးဖယ္ဆို ရို႕စ္ သိပ္ႀကိဳက္တာ။ ခ်က္ထားတာ စားခ်င္စရာေလး။ အစ္မလည္း သမီးေလး ေမေမလား။ ေကာင္းလိုက္တာ။ သမီးေလး ဓာတ္ပုံေလးေတြ ျပပါဦး အဆင္ေျပရင္ း)

    ReplyDelete
  4. ႏွစ္သစ္ အၾကိဳဟင္းေတြက မိုက္တယ္

    ReplyDelete
  5. ပုဇြန္ငါးဖယ္ဟင္းေလးက စားခ်င္စရာ။ ဖရဲသီးေရာ၊ စပ်စ္သီးပါ ႀကိဳက္တယ္။ အားလူးေၾကာ္ကေတာ႔ အႀကိဳက္ဆံုးပဲ။ အာလူးဆို ဘာလုိလုပ္လုပ္ ႀကိဳက္တယ္။

    ReplyDelete
  6. နွစ္သစ္မွာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ..။
    ပုဇြန္ဟင္းေလးက စားခ်င္စရာ။
    တို႔စရာေတြေရာ စံုလို႔..။
    လာလည္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူးပါ။

    ReplyDelete
  7. ပုဇြန္ဟင္း ေလး နဲ႕ ငါးပိရည္က်ဳိနဲ႕ ျမိန္ျမိန္စားသြားပါတယ္ဗ်ာ

    ခင္မင္စြာျဖင္႔
    ေရႊစင္ဦး

    ReplyDelete