Sunday, February 6, 2011

ဝက္သားအခ်ိဳခ်က္နဲ႔ထမင္းသုပ္

ဝက္သားအခ်ိဳခ်က္


ထမင္းသုပ္



ဒီေန႔သမီးေလးနဲ႔ သူ႔ေဖေဖကဝက္သားစားခ်င္တယ္ဆိုတာနဲ႔လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ႔ဝက္သား အခ်ိဳခ်က္လိုက္ပါတယ္။ဝက္သားကိုတံုးတစ္ေရေဆးၿပီးပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ဆားအနည္းငယ္နဲ႔
နယ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္အနီငါးလံုးေလာက္ကိုလည္းခပ္ထူထူလွီးထားလိုက္ပါတယ္၊ဂ်င္းလက္ႏွစ္ဆစ္ကိုလည္း
အခြံခြာခပ္ထူထူလွီးထား၊ၾကက္သြန္ျဖဴငါးတက္ေလာက္ကိုအခြံခြါ ဓါးျပားနဲ႔ထုထားလိုက္ပါတယ္။
အားလံုးအဆင္သင္႕ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ မီးဖိုေပၚကိုခ်က္မဲ႔အိုးတင္ၿပီးမီးခလုတ္ဖြင္႔ၿပီးတာနဲ႔ သၾကားထမင္း
စားဇြန္းႏွစ္ဇြန္းေလာက္ထည္႔ၿပီး သၾကားရည္ေပ်ာ္ၿပီးနီညိုေရာင္ေလးျဖစ္လာရင္ခုနနယ္ထားတဲ႔
ဝက္သားေတြထည္႔ေမႊပါတယ္။ၿပီးရင္ခုနတုန္းကခပ္ထူထူလွီးထားတဲ႔ ၾကက္သြန္နီ၊ျဖူ၊ဂ်င္းအားလံုး
ကိုထည္႔လိုက္ပါ။အနံ႔ေမႊးေအာင္နာနတ္ပြင္႔ေလးတပြင္႔ထည္႔လိုက္ပါေသးတယ္။ဆီကိုဟင္းခပ္ဇြန္း
ႏွစ္ဇြန္းေလာက္ထည္႔ေရကိုဝက္သားျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ခ်က္ပါတယ္။မၾကာမၾကာ
ေမႊေပးၿပီးမႏူးေသးရင္ေတာ႔ေရထပ္ထည္႔ရတာေပါ႔ေနာ္။ဆီျပန္ၿပီးဝက္သားလည္ႏူးၿပီဆိုရင္ ၾကက္
သြန္ၿမိတ္ေလးေတြျဖဴးၿပီးမီးပိတ္လိုက္လို႔ရပါၿပီ။

က်မကဝက္သားမစားေတာ႔ ထမင္းသုပ္စားလိုက္ပါတယ္။ထမင္း၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ေဂၚဖီ၊ေျမပဲဆံ၊
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ပဲမႈန္႔၊ငံျပာရည္၊ဆီခ်က္ဆမ္း၊ သံပရာသီးညွစ္ထည္႔ၿပီး အားလံုးေရာသမေမႊလိုက္
ေတာ႔ထမင္းသုပ္ျဖစ္သြားတာေပါ႔ေနာ္။ၾကက္ဥတစ္လံုးေၾကာ္ၿပီး၊ျငဳပ္သီးေတာင္႔ေၾကာ္နဲ႔စား

လိုက္ပါတယ္။
ဒီေန႔ ေနလို႔သိပ္မေကာင္းေနတာနဲ႔ျဖစ္သလိုခ်က္စားတာေလးတင္လိုက္တာပါရွင္။

3 comments:

  1. ညီမက ၀က္သားကို အဲဒီလို အခ်ိဳခ်က္ေလး ႀကိဳက္တယ္။ ဒါေပမဲ႔ တစ္ခါတေလေလးေတာင္ ခ်က္မစားျဖစ္ဖူး။ စာေရးဆရာက ငရုတ္သီးအေရာင္မပါရင္မစားဘူးေလ။ ထမင္းသုပ္ေလးက စားခ်င္စရာပဲ။ ညီမေတာ႔ တစ္သက္လံုး မစားခဲ႔တဲ႔ ထမင္းသုပ္ကို ခုတေလာ ဓါတ္က်ေနတယ္ အစ္မေရ။

    ReplyDelete
  2. ေငြစႏၵာ ေနမေကာင္းဘူးလား
    ၾကာျပီေနာ္ က်န္းမာေရးဂရုစိုက္ပါ
    ထမင္းသုပ္ၾကိဳက္တယ္။ ၀က္သားေတာ့
    ကိုယ္လည္း စားဘူးကြယ္။

    ReplyDelete
  3. အစ္မ ေငြစႏၵာ အႀကာႀကီး ေပ်ာက္ေနတယ္ေနာ္။ ပို႕စ္ အသစ္ေလးေတြ မတက္ေတာ့ သတိရေနတယ္။ ရို႕စ္လည္း ၀က္သား မစားေတာ့ ထမင္းသုပ္ေလးပဲ ျမည္းသြားတယ္ေနာ္။ အစ္မ ေနေကာင္း က်န္းမာျပီး အစစ အရာရာ အဆင္ေျပပါေစရွင္။

    ReplyDelete