တေန႕တေန႕ဘာခ်က္ရမလဲမသိေတာ႕ဘူး။ဝက္သားလည္းမစားေတာ႕
ငါး၊ပုဇြန္၊ၾကက္သားဒါဘဲထပ္ေနေရာ၊ဟင္းခ်က္ေကာင္းတဲ႕ဘေလာ႕ေတြ
လိုက္လည္ၿပီး၊ဘာေတြမ်ားထူးထူးဆန္းဆန္းခ်က္ထားၾကလည္းလိုက္ၾကည္႕
ရတာအေမာကြယ္။ဒီမွာကဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ကလည္းရွားေသးရဲ႕။ျမန္မာစာ
စားဖို႕ကိုယ္႕ဟာကိုယ္မလုတ္တတ္ရင္ေတာ႕ဘာမွမစားရဘူး။
အခုလည္း ပုဇြန္ခ်ဥ္စားခ်င္တာနဲ႕မိတ္ေဆြတေယာက္ကလည္းဘယ္လိုလုပ္
ရလည္းေမးတာနဲ႕ပုဇြန္ခ်ဥ္မလုတ္တတ္တဲ႕ မိတ္ေဆြေတြအတြက္က်မရဲ႕
ပုဇြန္ခ်ဥ္လုပ္နည္းေလးကုိ မ်ွေဝေပးတာပါ။ယိုးဒယားကလာတဲ႔နမ္အမႈန္႕
ထုတ္ေလးရွိရင္ရၿပီ။
NAM POWDER (နမ္အမႈန္႕)
အရမ္းကိုလြယ္ပါတယ္။ပထမဦးဆံုးပုဇြန္အရြယ္ေတာ္ေလးေတြကိုအခြံခြါသန႔္
ရွင္းၿပီးေရစစ္ထားလိုက္ပါ။
ၿပီးရင္ဇလုံတလံုးထဲမွာပုဇြန္၁ေပါင္၊ထမင္းလက္ႏွစ္ဆုပ္ေလာက္၊နမ္အမႈန္႕
တထုပ္ရယ္အားလံုးေရာနယ္ၿပီးပလပ္စတစ္အိပ္ထဲမွာက်စ္ေနေအာင္စီးၿပီး၊
ေရခဲေသတၱာထဲမွာ၂၄နာရီထားလိုက္ပါေနာ္။ေနာက္တေန႕ေရခဲေသတၱာဖြင္႔
ၾကည္႕လိုက္ရင္ေတာ႕ပန္းႏုေရာင္ပုဇြန္ခ်ဥ္ေမႊးေမႊးေလးရၿပီေပါ႔။
ပုဇြန္ကိုအေကာင္လိုက္မစားခ်င္ဘဲ ေၾကေၾကစီးစီးေလးစားခ်င္ရင္ေတာ႕
ပုဇြန္နဲ႕ထမင္းေတြကိုစက္နဲ႕အရင္ႀကိတ္ၿပီးမွနမ္အမႈန္႕နဲ႕နယ္လိုက္ရင္္ျမန္မာ
ျပည္မွာေရာင္းတဲ႔ ဖက္နဲ႕ထုပ္ထားတဲ႕ပုဇြန္ခ်ဥ္အတိုင္းျဖစ္ပါတယ္။
ဒီေန႕ေတာ႕ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳ၊ၾကက္သားေၾကာ္၊ၾကက္သားကိုဆား၊ဆႏြင္း၊
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴအရည္ညွစ္၊သံပုရာတစိတ္ေလာက္ညွစ္ထည္႕ခဏႏွပ္ထား
ၿပီးဗမာေၾကာ္ေၾကာ္ပါတယ္။ပုဇြန္ခ်ဥ္ကို ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး၊ျငဳပ္သီးစိမ္း၊
ပင္စိမ္းနဲနဲဆီစိမ္းဆမ္းၿပီသုပ္ပါတယ္။မုန္ညင္းျဖဴေၾကာ္၊ျငဳပ္သီးဆားေထာင္း
ေလးနဲ႕ထမင္းစားလို႕ေကာင္းပါတယ္။
ဝက္သားစားရင္နမ္အမႈန္႕ထုပ္နဲ႕ဝက္သားခ်ဥ္လုပ္လို႕ရပါတယ္။က်မကဝက္
သားမစားလို႕ ပုဇြန္လုပ္တာပါ။အဲဒီအမႈန္႕နဲ႕ငါးခ်ဥ္လည္းလုပ္လို႕ရပါတယ္။
ဒီနည္းလည္း ေကာင္းတာပါပဲ
ReplyDeleteက်မေတာ့ တခါတခါ ဗီယက္နမ္
နည္းအတိုင္းလုပ္ပါတယ္
အထုတ္ကေတာ့ အတူတူပါပဲ
မမေလး..ေက်းဇူးၿပဳၿပီး.က်ြန္ေတာ္တို႔သိေအာင္ေၿပာၿပေပးပါလား ေနာက္ၿပီး NAM POWDERဆိုတာကေရာအခ်ဥ္မွုန္႔လား.အရသာကဘာအရသာလဲ ...
Deleteပုဇြန္ခ်ဥ္အရမ္းၾကိဳက္တယ္.. ဒီတခါ ယိုးဒယားေစ်းသြားမွ အဲဒီအမႈန္႔ေလး၀ယ္ၿပီး စမ္းၾကည္႔ဦးမယ္.. ေက်းဇူးေနာ္.. :)
ReplyDeleteမမေငြစႏၵာ... ပုဇြန္ခ်ဥ္ လုပ္နည္းေလး အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ အ့ဲဒီ အမႈန္႕ထုတ္ကို ထိုင္းဆိုင္မွာ ၀ယ္လို႕ရမယ္ ထင္တယ္ေနာ္။ ရို႕စ္ ဘေလာ့ဂ္ကို အလည္ေရာက္လာတာ ေက်းဇူးပါ။ ျပန္လာလည္ျပီး စာေတြ ဖတ္သြားတယ္။ ပို႕စ္အသစ္ေတြလည္း ေမွ်ာ္ေနတယ္ေနာ္။
ReplyDeleteေဘဘီေရ ဗီယက္နမ္နည္းေလးသိခ်င္ပါတယ္ေနာ္။
ReplyDeleteျမဴျမဴးေရ စမ္းၾကည္႕ပါဦး။
ရို႔စ္ေရ ဒီမွာေတာ႔တရုပ္ဆိုင္၊ယိုးဒယားဆိုင္ေတြမွာရပါတယ္။
ပုစြန္ခ်ဥ္လုပ္နည္းေလး လာဖတ္ရင္း လင့္ေလး ယူသြားတယ္ေနာ္.. :)
ReplyDeleteေက်းဇူးပါ Sunny ေရ
ReplyDeleteပုဇြန္ခ်ဥ္ေလး လုပ္ၾကည္႕ဦးမယ္ မမေငြစႏၵာေရ။ နည္းေလးေျပာလို႔ ေက်းဇူးေနာ္။
ReplyDeleteမမေငြစႏၵာေရ - နမ္အမႈန္႔ထုပ္က ယိုးဒယားေစ်းမွာပဲရတာလား။ SHENGSIONG မွာေတာ႔ ရွာမေတြ႕ဘူး။ တျခားဘယ္မွာ ရႏိုင္ေသးလဲ သိရင္ေျပာျပေပးပါလား။
ReplyDeleteပုဇြန္ခ်ဥ္ေရာ ငါးခ်ဥ္ေရာ သိပ္ၾကိဳက္တယ္...
ReplyDeleteေၾကာ္စားစား သုပ္စားစား အမ်ားၾကီးစားျဖစ္တယ္..
၀ယ္စားတာထက္ ခုလို ကိုယ္တိုင္လုပ္ေတာ႔ ပိုေကာင္းတာေပါ႕ေနာ္..
မေရ ...
ReplyDeleteပထမဆံုးေရာက္လာျဖစ္တာပါ
ပုဇြန္ခ်ဥ္ဆိုရင္ အရမ္းၾကိဳက္လြန္းလို႔ ဘယ္လိုလုပ္ရမယ္မွန္းလဲ မသိေတာ႔ ျမန္မာဆိုင္ေတြကေန တစ္ခါတစ္ေလ မလတ္တာေတြပဲ ၀ယ္စားေနရတယ္
ကိုယ္႔ကိုယ္ကို လုပ္ၾကည္႔ေသးတယ္ မလုပ္တတ္ေတာ႔ ပုပ္ကုန္လို႔ ပစ္လိုက္ရတယ္ေလ း) အခုလို နည္းေကာင္းေလးေျပာျပေပးတာ ေက်းဇူးတင္တယ္ မေရ ... ေနာက္လဲ အျမဲလာလည္မယ္ေနာ္
ခင္မင္စြာျဖင္႔
ႏွင္းေဟမာ
www.hnanhaymar.com
ပုစြန္ခ်ဥ္လုပ္နည္းေလး လာယူသြားပါတယ္ေနာ္။
ReplyDeleteက်မလည္းပုဇြန္ခ်ဥ္အရမ္းႀကိဳက္တာဆိုေတာ႔၊ခဏခဏလုပ္စားျဖစ္တယ္။
ReplyDeleteလြယ္ကူျမန္ဆန္ၿပီးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္စားရတာေပါ႔ေနာ္။
ဒီနည္းေလးမွ်ယူသြားပါတယ္။အရမ္းကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
ReplyDeleteHello!
ReplyDeleteI tried making it today. but as I am alone and can't eat all for half kg, i made only 150g shrimp using one third of the powder with home salt. I haven't tried eating yet but it is winter and the room temperature is lower than fridge. so i put my box in the room with heater. now starts changing the color to pink.. i m so excited waiting it. thank you so much for sharing it!!!
လုပ္နည္းေလးေတြအတြက္ေက်းဇူးပါရွင္
ReplyDelete