Tuesday, February 15, 2011

သံပုရာသီးသနပ္နဲ႔ဆိတ္သားလံုးေၾကာ္

သံပုရာသီးသနပ္
ပုလင္းထဲထည္႔ၿပီးၿပီ
၂ ပုလင္းနဲ႔တစ္ဝက္ရတယ္

ဆိတ္သားလံုးေၾကာ္

ပံုေကာင္းေအာင္မရိုက္တတ္ဘူး

၃ပံုရိုက္လည္းဝါးတာပါပဲ

လြန္ခဲ႔တဲ႔တပါတ္ေလာက္ကသံပုရာသီးေတြမိတ္ေဆြတစ္ေယာက္အိမ္ ကေနခူးလာခဲ႔တယ္။
အရမ္းေတာ႔မမွည္႔ေသးဘူး။အလံုး၂၀ ေလာက္ရွိတယ္၊အိမ္မွာလည္းသံပုရာသီးသနပ္ေရာ
သရက္သီးသနပ္ေရာကုန္ေနတာနဲ႔ သံပုရာသီးသနပ္လုပ္ထားဖို႕စိတ္ကူးၿပီးသံပုရာသီးေတြ
ကို ၈ပိုင္းပိုင္းအေစ႔ေတြဖယ္၊ဆားနဲ႔နယ္၊ပုလင္းထဲမွာသိပ္ၿပီးေနပူမွာပုလင္းကိုထုတ္လွမ္း
ပါတယ္။ဒီေန႔ဆို၅ရက္၆ရက္ေလာက္ရွိၿပီေပါ႔။ပုလင္းဖြင္႔ၾကည္႔လိုက္ေတာ႔သံပုရာသီးအသား
ေလးေတြကႏူးအိေနၿပီး သံပုရာသီးသနပ္လုပ္ဖို႔အဆင္သင္႔ျဖစ္ေနၿပီ။ကုလားဆိုင္ကဝယ္စားရင္
ေဈးႀကီးၿပီးနဲနဲေလးပဲရတာတကယ္မတန္ဘူး။ကိုယ္႔ဟာကိုယ္လုပ္ေတာ႔သန္႔သန္႔ရွင္းရွင္း လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္စားရတာေပါ႔ေနာ္။လုပ္ရတာလည္းလြယ္ပါတယ္။သံပုရာသီးျမုတ္ေအာင္
ဆီထည္႔ရမွာဆိုေတာ႔ အိုးထဲမွာဆီမ်ားမ်ားထည္႔ၿပီးမီးဖိုေပၚမွာဆီပူေအာင္ထားပါ၊ဆီပူလာရင္
မုန္ညင္းေစ႔ထမင္းစား
ဇြန္း၂ဇြန္းေလာက္ထည္႔လိုက္ပါ၊မုန္ညင္းေစ႔ေလးေတြတေဖ်ာက္ေဖ်ာက္နဲ့
ျဖစ္လာရင္မီးပိတ္ထားလို့ရပါၿပီ။ ၿပီးရင္ဆႏြင္း၊ျငဳပ္သီးအေရာင္မႈန႔္၊မဆလာတို႔ကိုထည္႕ေမႊပါတယ္
မီးပိတ္ၿပီးမွထည္႔တာကအေရာင္မႈန္႔နဲ႔ မဆလာေတြတူးမသြားပဲအေရာင္လွေအာင္လို႔ပါ။

ၿပီးရင္ခုနပုလင္းထဲကသံပုရာသီးေတြကိုထည္႔ပါ၊အရည္ေတြမထည္႔ပါနဲ႔။သံပုရာသီးနယ္တုန္းက
ဆားထည္႔ၿပီးသားမို႔ဆားထပ္ထည္႔ဖို႔လည္းမလိုပါဘူး။ၾကက္သြန္ျဖူအမႊာေလးေတြ
လည္းထည္႔ပ
တယ္။အခ်ဥ္ေပါ႔သြားေအာင္သၾကားသို႔မဟုတ္အခ်ိဳမႈန္႔ၾကိုက္ရာထည္႔လို႔ရပါတယ္။
အမ်ိဳးသားကၾကက္သြန္ျဖဴႀကိဳက္လို႔ က်မကၾကက္သြန္ျဖူေတာ္ေတာ္မ်ားခြါထည္႔ထားပါတယ္။
အားလံုးေရာေမႊလိုက္ရင္သံပုရာသီးသနပ္ရပါၿပီ။ ပုလင္းဗူးသန္႔သန္႔နဲထည္႔ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာထားရင္ၾကာရွည္အထားခံပါတယ္။
သံပုရာသီးအမွည္႔ကိုလုပ္ရင္အေရာင္ပိုလွတယ္။စားရတာေတာ႔အတူတူပါပဲ။
သရက္သီးကုိလည္းဒီနည္အတိုင္းလုပ္လို့ရပါတယ္။ဒီမွာေတာ႔သရက္သီးကအကင္းပဲရွိေသးတယ္။
သနပ္လုပ္လို႔မရေသးဘူး။

ဆိတ္သားလံုးေၾကာ္ဖို႔အတြက ္ဆိတ္သားေတြကိုသံပုရာသီးနဲ႔နယ္ၿပီးေရစင္စင္ေဆးပါတယ္။
food processorထဲမွာဆိတ္သား၂ေပါင္၊ဂ်င္းလက္ေလးသစ္ေလာက္၊ၾကက္သြန္ျဖူ၁၀တက္၊
ဇီယာမႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္း၁ဇြန္း ဆား၊ဆႏြင္း အားလံုးေရာၿပီးညက္ေအာင္ႀကိတ္ပါတယ္။
ညက္ၿပီးသမသြားရင္အရြယ္ေတာ္အလံုးေလးေတြလံုးၿပီးအိုးထဲမွာမကပ္ေအာင္ ဆီေလးနဲနဲ ေရေလးနဲနဲထည္႔ၿပီးေရခမ္းေအာင္မီးေအးေအးနဲ႔ထားပါတယ္။ေရခမ္းသြားၿပီဆိုမွဆယ္ၿပီး ဆီမ်ားမ်ားထဲမွာေၾကာ္ပါတယ္။ဆိတ္သားလံုးေၾကာ္ေမႊးေမႊးေလးရပါၿပီ။
သံပုရာသီးသနပ္နဲ႔ စားလို႔လိုက္ပါတယ္။ထမင္းဗူးထည္႔ရတာလည္းအဆင္ေျပပါတယ္။

12 comments:

  1. ဆိတ္သားလံုးေၾကာ္ ေကြ်းပါလား
    စားခ်င္၏ ရွလြတ္ :)

    ReplyDelete
  2. ေဘဘီေရစားသြားပါ။အကုန္လံုးေကြ်းပါတယ္။

    ReplyDelete
  3. ဆိတ္သားလံုးေၾကာ္ ျမင္ရ၀ူး...ဟီးးး စတာ
    သံပုရာသီးသနပ္ေရာဆိတ္သားေရာ..ၾကိဳက္၏

    ReplyDelete
  4. ကူးကူးေရ ဓါတ္ပံုမရုိက္တတ္ဘူးရယ္။

    ReplyDelete
  5. ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္)February 16, 2011 at 12:44 AM

    အပါး သံပုရာသီး သနပ္ ဆိုပါလား
    ျမင္ရတာ စားခ်င္စရာ
    အေမွာင္ကမၻာထဲက ဆိတ္သားလံုးကေတာ႔ ၾကည္႔ရံုၾကည္႔သြားတယ္ ေကာင္းေကာင္းမျမင္ရလို႔ ဟိဟိ
    အီၾကာေကြးအေၾကာင္းေမးထားလို႔ စီေဘာက္မွာ ျပန္ေျဖထားေသးတယ္ေနာ္
    အီၾကာေကြးကို တရုတ္လို ယို႔ေထ်ာင္ ( You Tiao (油条) ) လို႔ေခၚပါတယ္တဲ႔ သူမ်ားကိုေမးထားတာေလ။ လုပ္နည္းက ဒီမွာ http://jthorge.blogspot.com/2007/11/you-tiao-hong-kong-style.html
    http://chinesefood.about.com/library/weekly/aa100499.htm
    အဆင္ေျပပါေစေနာ္

    ReplyDelete
  6. အဲဒီလိုဟာေတြ ငတ္ေနတာ ၾကာေပါ႔။
    ျမင္ရရင္ မခ်ိဘူး ၊ တေတာက္ေတာက္ပဲ သြားရည္ေတြ။

    *** အြန္လိုင္းေပၚမွ ႏွိပ္စက္ျခင္း ကင္းရွင္းၾကပါေစ. . .ဟီး ***

    ReplyDelete
  7. သံပုရာသီးသနပ္ကိုၾကည့္ျပီး သြားက်ိန္းလာတယ္.. ဟိဟိ

    ReplyDelete
  8. ကိုေဇာ္ေရအဲလိုမွကိုိယ္႔ဟာကိုယ္မလုပ္ရင္္မစားရဘူးေလ။
    ဒီလိုပဲႀကံဖန္လုပ္စားရတာ။
    ျမန္မာျပည္နဲ႔လည္းေဝးေတာ႔မွာစားဖို႔လည္းမလြယ္ဘူး။

    ဆန္းနီေရသံပုရာသီးသနပ္ကထမင္းၿမိန္တယ္၊သိပ္မခ်ဥ္ပါဘူး။

    ReplyDelete
  9. ဆိတ္သားလုံးေၾကာ္ပုံေလးက မျမင္ရေပမယ္႔ သြားရည္တကယ္က်ေစတယ္. း)
    ဆိတ္ရုိးစြပ္ျပဳတ္လုပ္တဲ႔နည္းေလးမ်ား မသိဘူးလားဗ်.
    ေျပာရင္းက ဗုိက္တကယ္ဆာလာျပီဗ်ာ. ဟတ္ဟတ္.

    Y.

    ReplyDelete
  10. ဟင္ ဒီပုိ ့စ္ေလး ဖတ္မိတာ ေနာက္က်သြားလုိ ့ သံပုရာသီးေတြ ၉လံုးေလာက္ အမဲွ ့လြန္ျပီး လွြင့္ပစ္လုိက္ရတာ နွေမွ်ာလုိက္တာ
    ခုေတာ့သိျပီး စမ္းျကည့္အုန္းမယ္ ေက်းဇူးပါေနာ္

    ReplyDelete
  11. သံပုရာသီးသနပ္လုပ္ပံုေလးေလ႔လာသြားတယ္ အစ္မေရ။ အိမ္က စာေရးဆရာက သရက္သီးသနပ္ေတာ႔ သိပ္ႀကိဳက္တာ။ ေန႔တုိင္းနီးပါးစားတယ္။ တစ္ခါမွေတာ႔ ကိုယ္တိုင္မလုပ္ဖူးဘူး။ သူဇာၿမိဳင္သရက္သီးသနပ္ဗူးေတြပဲ ၀ယ္ထားေပးလိုက္တာပဲ။ တစ္ခါေလာက္ေတာ႔ ကိုယ္တိုင္လုပ္ေကၽြးၾကည္႕ရဦးမယ္။

    ReplyDelete
  12. ၾကက္သြန္ျဖဴက အစိမ္းတိုင္းပဲထည့္ရတာလားဟင္။

    ReplyDelete