Monday, February 7, 2011

ပုဇြန္နဲ႔ခဝဲသီးေၾကာ္ခ်က္

ပုဇြန္နဲ႔ခဝဲသီးေၾကာ္ခ်က္

ငပိစိမ္းစားေထာင္းဆီမပါ

ငါးပုတ္ေျခာက္ကင္ဆီဆမ္း

ဒီေန႔စူပါမာ႔ကက္မွာထူးထူးဆန္းဆန္းခဝဲသီးရခဲ႔တယ္။အဲတာနဲ႔ခဝဲသီးနဲ႔ပုဇြန္ေရက်န္ဆီက်န္
ေလးခ်က္ၿပီးငပိစိမ္းစားကိုစပ္စပ္ေလးေထာင္းစားလိုက္တာ၊ထမင္းစားေကာင္းသြားတယ္။
ခ်က္ရတာျမန္လည္းျမန္ၿပီးလြယ္ပါတယ္။
ခဝဲသီးေလးေတြအခြံခြါေရေဆးၿပီးဇကာေလးနဲ႔ေရစစ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ပုဇြန္ေလးေတြလည္းအခြံခြါသန္႔စင္ထားၿပီးရင္၊မီးဖိုေပၚဆီအိုးတည္ပါတယ္၊
က်မကဆီသိပ္မႀကိဳက္လို႔ ဆီနဲနဲပဲထည္႕ပါတယ္။
ဆီပူလာရင္ၾကက္သြန္ျဖူနီအနည္းငယ္စီဆီသတ္လိုက္ပါတယ္၊ၾကက္သြန္ႏြမ္းသြားရင္

ခဝဲသီးနဲပုဇြန္ကိုတခါတည္းေရာထည္႔ၿပီးေရေလးနည္းနည္းထည္႔ၿပီး၊အဖံုးခဏအုပ္ထားလိုက္ပါ။
ဟင္းရည္ပြက္လာရင္အေပါ႔အငံျမည္းၿပီးပူပူေႏြးေႏြးစားလို႔ရပါၿပီ။ငပိေထာင္းကလည္းလြယ္ပါတယ္။
ငပိစိမ္းစားအနည္းငယ္ကိုဓါးမွာ ထိုးၿပီးဂက္စ္မီးဖိုမွာပဲကင္လိုက္ပါတယ္။
ငပိကင္၊ျငဳပ္သီးစိမ္း၅ေတာင္႔၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၅တက္၊ပုဇြန္ေျခာက္၁၅ေကာင္
အားလံုးေရာၿပီး၂မိနစ္ေလာက္ႀကိတ္လိုက္ရင္ငပိေထာင္းစပ္စပ္ေလးရပါၿပီ။

က်မကငပိေထာင္းရင္ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ျငဳပ္သီးစိမ္းကိုအစိမ္းထည္႔တာပိုႀကိဳက္ပါတယ္။
တခ်ိဳ႔ကၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ျငဳပ္သီးစိမ္းကိုေလႇာ္ၿပီးထည္႔ေထာင္းပါတယ္။
အခ်ဥ္ႀကိုက္ရင္ငပိေထာင္းကိုသံပုရာသီးေလးညွစ္ထည္႔လိုက္ေပါ႔ေနာ္။
ဒီေန႔ထမင္းစားလို႕တကယ္ေကာင္းသြားပါတယ္။

4 comments:

  1. အို႔အို ထမင္းစားျမိန္မွာပဲ။
    ခ၀ဲသီးၾကိဳက္တယ္။ ငပိေထာင္းဆို
    ပိုၾကိဳက္။ ငါးပုတ္ေျခာက္တဲ့ ပိုၾကိဳက္ေပါ့ း)

    ReplyDelete
  2. ေအာင္မေလး - ဒီမွာအႀကိဳက္လာေတြ႕ေနတာေပါ႔။ ခ၀ဲသီးနဲ႔ ပုဇြန္ဟင္း စားခ်င္လို႔ ခ၀ဲသီးလိုက္ရွာေနတာ NTUC မွာေရာ၊ SHENE SIONG မွာပါ ရွာမရလို႔ ခုထိမစားရေသးဘူး။ ဘယ္ကေနရလာတာလဲ မမေငြစႏၵာ။ ငါးပိေထာင္းစပ္စပ္ေလးနဲ႔ လိုက္မွလိုက္ပဲ။ သြားရည္ေတာင္ က်ခ်င္လာၿပီ။ ဂလု။ ဒီမွာ တံေတြးၿမိဳခ်ေနရတယ္။

    ReplyDelete
  3. ေဘဘီနဲ႔ပါရမီျဖည္႔ဖက္ေလးေရ... က်မလည္းခဝဲသီးအရမ္းႀကိုက္တာ၊ဒီႏိုင္ငံကတခ်ိဳ႔ဗမာေတြအိမ္မွာစိုက္တာ
    ျဖစ္တယ္။
    က်မကရွားရွားပါးပါးစူပါမာ႔ကက္ကရခဲ႔တာ။ရခဲပါတယ္
    စားခ်င္တယ္ဆိုလို႔ေက်ြးခ်င္လိုက္တာ။

    ReplyDelete
  4. ဒီမွာက ခ၀ဲသီးေတာ့အျမဲလုုိလိုု ေလာက္ရွိပါတယ္။ fresh ပုုဇြန္ေသးေသး က်ေတာ့မရွိျပန္ဘးုူ။ ငပိေထာင္း နဲ ့ ငပုုတ္ေျခာက္ ကေတာ့ favorite ေပါ့။ ခ၀ဲသီးခ်က္ရင္ အဲဒီလိုု စိမ္းစိမ္းေလးမွ ၾကိဳက္တာ။ yum...
    Iora

    ReplyDelete