Thursday, April 14, 2011

အုန္းထမင္းၾကက္သားဟင္းနဲ႔မုန္႔လံုးေရေပၚစတုဒီသာ


အုန္းထမင္း


ၾကက္သားဟင္း


ၾကက္ရိုးနဲ႔ႀကံမဆိုင္ဟင္းခ်ိဳ

သပုရာသီးသနပ္

သခြားသီးနဲ႔ပုဇြန္သုပ္

ငါးေျခာက္ေၾကာ္

အုန္းသီး


မုန္႔လံုးေရေပၚ


မုန္႔လံုးေရေပၚအုန္းသီးျဖူးထားတာ
မိတ္ေဆြေတြအားလံုးေပ်ာ္ရႊင္ေအးခ်မ္းတဲ႔မဂၤလာႏွစ္သစ္ျဖစ္ၾကပါေစရွင္။
အုန္းထမင္း၊ၾကက္သားဟင္းနဲ႔မုန္႔လံုးေရေပၚစတုဒီသာသံုးေဆာင္သြားၾကပါအံုးေနာ္။      

Monday, April 4, 2011

မုန္ညင္းစိမ္းခ်ဥ္ရည္၊ငါးေၾကာ္၊ငါးအိုးကပ္နဲ႔ ပဲပင္ေပါက္မုန္ညင္းျဖူေၾကာ္

မုန္ညင္းစိမ္းခ်ဥ္ရည္
မုန္ညင္းစိမ္းေတြကိုလက္၂ဆစ္ေလာက္စီျဖတ္၊ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီးအိုးထဲထည္႔၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၂လံုးေလာက္
ပါးပါးလွီးထည္႔၊ၾကက္သြန္နီ၁ဥ၊ၾကက္သြန္ျဖူ၃မႊာႀကိတ္ထည္႔၊ငံျပာရည္၊ဆား၊ဆႏြင္းသင္႔ရံု၊ဆီထမင္းစားဇြန္း၁
ဇြန္းထည္႔ၿပီးအရင္လံုးပါတယ္။အရြက္ေတြႏြမ္းၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေၾကၿပီဆိုရင္၊ရံုးပတီသီး၇ေတာင္႔ေလာက္
ကို၃ပိုင္းေလာက္ျဖတ္ၿပီးထည္႔ပါတယ္။ခဏေနေတာ႔ေရဆူကိုလိုသေလာက္ထည္႔ၿပီးမန္က်ည္းေရထည္႔ပါ
တယ္။ပြက္ပြက္ဆူလာရင္နံနံပင္ခပ္၊အေပါ႔အငံျမည္းၿပီးခ်လို႔ရပါၿပီ။

ငါးေၾကာ္  
 ငါးကိုဆား၊ဆႏြင္း၊ငံျပာရည္နဲနဲန႔ဲေသခ်ာနယ္ထားၿပီး၊ဆီပူပူထဲမွာထည္႔ေၾကာ္လိုက္ရုံပါ။တဖက္ကၾကြပ္ရင္
ေနာက္တဖက္လွန္ၿပီး၂ဖက္လံုးၾကြပ္ရင္ဆယ္လို႔ရပါၿပီ။

ငါးအိုးကပ္
အိုးလိုက္ပဲခ်လိုက္ေတာ႔တယ္ပန္းကန္ထဲကပံုမရုိက္လိုက္မိဘူး
 ခ်က္မဲ႔ငါးနဲ႔ပုဇြန္ေတြကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီး ဆား၊ဆႏြင္း၊ငံျပာရည္သင္႔ရံုထည္႔ေသခ်ာနယ္ထားပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီ၅ဥနဲ႔ခရမ္းခ်ဥ္သီး၂လံုးကိုပါးပါးလွီးၿပီးဒယ္အိုးထဲထည္႔၊ဆီဟင္းခတ္ဇြန္း၃ဇြန္း၊ဆား၊ဆႏြင္း

ံၿပာရည္သင္႔ရံု၊ၾကက္သြန္ျဖူ၅မႊာနဲ႔ျငဳပ္သီးစိမ္း၄ေတာင႔္ေလာက္ၾကိတ္ထည္႔ၿပီး အႏွစ္ေတြက်က္ေအာင္
အရင္ခ်က္ပါတယ္။ၾကက္သြန္နဲ႔ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြလိပ္လာရင္ခုနက နယ္ထားတဲ႔ငါးနဲ႔ပုဇြန္ေတြထည္႔ေမႊၿပီး
မီးေအးေအးနဲ႔အိုးကိုလွဲ႕ေပးၿပီးစိတ္ရွည္ရွည္ခ်က္ပါတယ္။အိုးကပ္္နံ႔ေလးေမႊးလာၿပီဆိုရင္နံနံပင္ခပ္အဖံုး
ေလးခဏအုပ္ထားၿပီးရင္မီးပိတ္လို႔ရပါၿပီ။အရသာရွိတဲ႔ ငါးအိုးကပ္ေမႊးေမႊးေလးရၿပီေပါ႔။

ပဲပင္ေပါက္နဲ႔မုန္ညင္းျဖူေၾကာ္ 
 အဲဒီပဲပင္ေပါက္ကကိုယ္တိုင္ေဖါက္ထားတာပါ။တရုပ္ဆိုင္ကပဲစိမ္းစိမ္းေတြကိုေရတစ္ညစိမ္ၿပီး၊ေနာက္တေန႔
မနက္ဇကာျခင္းထဲမွာေရဆြတ္ထားတဲ႔လက္သုတ္ပုဝါခင္းၿပီးေရစိမ္ထားတဲ႔ပဲေတြျဖန္႔ထားအေပၚကေနာက္တ
ထည္နဲ႔ထပ္အုပ္ၿပီးေရကိုတေန႔၄ခါေလာက္ေလာင္းထားေပး၊၃ရက္ဆိုရင္ပဲပင္ေပါက္ရပါၿပီ။ပထမဦးဆံုးလုပ္ဖူး
တာပါ။ပဲပင္ေပါက္ဝယ္ဖို႔မလြယ္ကူတဲ႔မိတ္ေဆြေတြစားခ်င္ရင္စမ္းလုပ္ၾကည္႕ပါေနာ္။ရလာတဲ႔ပဲပင္ေပါက္ေတြ
ကိုအျမစ္ေတြျဖတ္ၿပီးေရေဆး၊ေရစစ္ထားပါ။မုန္ညင္းစိမ္းဝယ္တာမုန္ညင္းျဖူတပင္ပါလာတာနဲ႔လက္၂ဆစ္
ေလာက္ျဖတ္ၿပီးေရေဆးေရစစ္ထားၿပီးေရာေၾကာ္ပါမယ္။ၾကက္သြန္ျဖူ၅မႊာေလာက္ကိုထုၿပီးဆီသတ္၊ေမႊးလာ
ရင္ေရစစ္ထားတဲ႔ပဲပင္ေပါက္နဲ႔မုန္ညင္းေတြထည္႔၊ဆား၊ၾကက္သားမႈန္႔နဲနဲထည္႔ၿပီးေၾကာ္ပါတယ္။က်မကႏြမ္း
ေအာင္မေၾကာ္ပါဘူး။ဟင္းရြက္ေၾကာ္ေတြေပ်ာ႔ေနရင္မႀကိုက္လို႔ပါ။
မုန္ညင္းစိမ္းခ်ဥ္ရည္၊ငါးေၾကာ္၊ငါးအိုးကပ္နဲ႔ပဲပင္ေပါက္မုန္ညင္းျဖူေၾကာ္ပူပူေႏြးႏြးေလးရပါၿပီ၊လာလည္တဲ႔
သူေတြအားမနာတန္းသံုးေဆာင္သြားၾကပါေနာ္။